Jaarlijkse activiteiten

Startdag: 01/10/2023

De eerste zondag van het chirojaar! Dit is de dag waar naar iedereen lang naar heeft uitgekeken en waarop de nieuwe leidingsverdeling bekend wordt gemaakt. Na een middag vol spelletjes komen jullie te weten wie je nieuwe leiding is. Gedurende deze middag is ons chirocafe doorlopend open voor ouders die gezellig iets willen drinken. Na de bekendmaking van de leiding gaat ook ons frietkot open. Jullie kunnen dan nog lekker van een frietje genieten om de middag af te sluiten. De ouders krijgen doorheen de middag en na het spel de kans om hun kinderen in te schrijven voor het nieuwe jaar en kledij is ook te verkrijgen en te bestellen na het spel. Ook de kampfoto's kunnen jullie binnen in de lokalen bezichtigen.

Doop: 08/10/2023

Kort na de startdag volgt er een doop. Om het nieuwe jaar in te zetten worden we lekker vuil en doen we een hele middag gekke dingen. Een goede tip zijn vuile kleren!

Vriendinnetjesdag: 22/10/2023

Op deze chironamiddag nodigen wij alle vriendinnetjes van onze leden uit om eens een proefje te nemen van de chiro. Er worden leuke spelletjes gespeeld en er is een speciaal vieruurtje. Zo proberen we alle vriendinnetjes natuurlijk te overtuigen om in de chiro te komen.

Christus Koning: 26/11/2023

Dit is een speciale chirodag waarbij de leden en hele dag naar de chiro mogen komen. In de voormiddag wordt er een spel per afdeling gespeeld en in de namiddag een groot groepsspel. Tussen de middag eten we allemaal samen op de chiro en krijgen we lekkere soep. Om deze leuke dag af te sluiten komt de priester lang voor een viering. Op deze viering worden de ouders ook uitgenodigd.

Sinterklaas: 08/12/2023

Elk jaar komt onze goede vriend Sinterklaas met zijn pieten eens langs op onze chiro. Eerst spelen we een fantastisch spel en daarna komt de Sint langs. Zoals elk jaar lees hij voor uit zijn grote boek en voor de brave kindjes heeft hij een verassing mee. 

Kerstfeestje: 22/12/2023

Houdt de lampjes en de kerstballen maar klaar, want wij doen een gezellig kerstfeestje.

Actiedag: 24/02/2024

Elk jaar doen wij met de chiro een verkoopactie. Dit is een volledige dag en tussen de middag eten we allemaal samen spaghetti op de chiro. De boodschap is om zeker te kopen zodat onze chirokas een beetje gevuld blijft om zo leuke materialen te kunnen aankopen.

Megaspeldag 

Dit is een speciale chirodag die elk jaar ergens anders plaatsvindt. Wij nemen het als chiro beukenhout vandaag op tegen alle andere chiro's van ons gewest! Zo proberen we op het einde van de dag de grote trofee te bemachtigen. Meer info volgt!

Kampvuuravond: 02/03/2024

Elk jaar organiseren we een super gezellige kampvuuravond. Iedereen kan komen genieten van de leuke sfeer en het warme vuur! Met ons chirocafé, karaokebar, nagelkeklop en nog veel meer is er voor ieder wat wils. Voor de volwassenen voorzien we ook verschillende soorten jenever en er zal ook wel iets lekkers om te eten te verkrijgen zijn. Komen, is de boodschap, want iedereen is welkom!

Breughelfeesten: 27/04/2024

Dit is ons jaarlijks chirofeest. Op deze avond nodigen wij iedereen die wil uit om te komen genieten van een heerlijke Breugelmaaltijd en daarna een heerlijk dessertbuffet. De leiding bereiden de voorgaande zondagen samen met de leden een leuke show voor om op deze avond te geven aan de mensen. De Breughelfeesten hebben elk jaar een andere thema en worden ook helemaal aangekleed volgens dit thema. Naast de show is er ook een tombola waar er leuke prijzen te winnen zijn. Op het einde van de avond is er een kinderfuif om de avond af te sluiten! 

Eindactiviteit

Om het jaar mooi af te sluiten gaan we moet ons allen iets doen (pretpark, zwembad, ...). Meer info volg!

Aspiritief: 12/07/2024 tot 14/07/2024

Al een paar jaar doen we in de zomer een zomerbar. Zo kunnen ouders, kinderen, fietsers die toevallig passeren en zo veel meer komen om gezellig iets te drinken.

Afdelingsweekenden

Elke afdeling heeft een afdelingsweekend. Dit wil zeggen dat je een nachtje op de chiro blijft slapen en allemaal leuke spelletjes speelt. Het is een soort mini-chirokamp waar je kennis leert maken met de verschillende rituelen en de leuke kampsfeer. Samen spelen, samen eten, samen slapen en bovenal samen plezier maken! Voor de oudste afdelingen namelijk de tippers en tiptiens is dit een weekend op verplaatsing! Datums en meer info volgen!

Kamp

Na een jaar vol chiroplezier is het eindelijk zover. Eindelijk chirokamp! De leukste 10 dagen van het jaar! Het kamp gaat elk jaar door van 1-10 augustus behalve voor de speelclubs, zij gaan van 4-10 augustus. Op chirkamp doe je de leukste en gekste dingen. Je doet alles wat thuis niet mag, gaat op leuke tochten, speelt avontuurlijke spelletjes, krijgt eens leiding van iemand anders, eet de lekkerste dingen, wordt lekker vuil en geniet je van het samen zijn als chirogroep. Dit wil je zeker niet missen!