Kwiks

Leeftijd: 
4de t.e.m. 6de leerjaar

Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden ze zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

Sjoepap

Sjoepap ontstond samen met het Rakwiboek, in 1993. Hij verscheen voor het eerst in Dubbelpunt in een tekening van een toneelgordijn, waar Sjoepaps linkeroog en kuif van tussen verschijnen. Daarnaast staat geschreven: "Achter struik en perk wordt er trouwens gefluisterd dat er ook een nieuw rakwifiguurtje zou zijn…" In het Rakwiboek werd hij uitgebreid voorgesteld, en kwam hij af en toe zelfs zelf aan het woord. In 2008 kreeg hij een nieuwe look naar aanleiding van 75 jaar Chiro.

Wanneer is er chiro voor de kwiks?

- zondag 4 november: Kom samen met heel de chiro meegriezelen. We organiseren namelijk enkele superleuke workshops en daarna sluiten we het af met één spetterend griezelfeest! Chiro van half 2 tot half 5.

- zondag 11 november: Straf dat jij die koude nog steeds aankan! Chiro van half 2 tot half 5.

- zondag 18 november: Chiro van half 2 tot half 5.

- zondag 25 november: Vandaag is het Christus Koning en dat betekent een ganse dag chiro! We starten om 10u, over de middag is er heerlijke soep te verkrijgen dus vergeet jullie boterhammetjes en tas niet! We sluiten af om half 5.

WEEKEND

Deze data moeten jullie zeker ook allemaal vrijhouden, want dan mogen jullie 2 nachtjes op de chiro blijven slapen!! Ons weekend gaat door in de krokusvakantie op 8, 9 en 10 maart. Verdere info zullen jullie later nog krijgen.  

Met liefs,

Chelsea, Nel en Fien